Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева е изпратила

...
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева е изпратила
Коментари Харесай

Янка Такева искала директори на училища да подкрепят конкретно издателство при избора на учебници

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева е изпратила писмо до шефове на учебни заведения, в което ги моли да поддържат съответно издателство при избора на учебници и образователни пособия. От Министерството на образованието и науката на собствен ред показаха, че не утвърждават и не смятат за верен този метод, заяви БНР.

Писмото на Янка Такева е с дата 10-и януари. То е изпратено до шефове на учебни заведения и регионални координатори на синдиката и им предлага при избора на учебници за първи, втори, пети и шести клас и на образователни пособия за трета и четвърта група на детските градини, да бъде определено издателството, подкрепяло издаването на вестник " Учителско дело " в продължение на 10 години.

От Министерството на образованието показаха, че още с встъпването си в служба просветният министър Красимир Вълчев е наредил на началниците на районните ръководства на образованието и на шефовете на учебни заведения да не позволяват оказването на административен напън върху учителите при избора и оценяването на учебници.

" Изборът на учебници и образователни пособия се прави от учителите, които преподават по съответния предмет - професионално и обективно, без да им се оказва напън ", пишат от МОН. От ведомството допълват, че изборът на всеки учебник се съгласува и с Обществения съвет на учебното заведение, в който вземат участие и родители и че по отношение на публикуваното писмо на учителския профсъюз, ще бъде извършен диалог в границите на Отрасловия съвет, както и среща със притежателите на издателства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР