Председателят на синдикалната федерация на МВР Валентин Попов обясни защо

...
Председателят на синдикалната федерация на МВР Валентин Попов обясни защо
Коментари Харесай

Валентин Попов: Политизацията на МВР е нещо страшно

Председателят на синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов изясни за какво чиновниците на реда излизат на митинг.

" Протестираме за нарастване на възнагражденията с 10 %. Доколкото министъра на вътрешните работи споделя, че ни поддържа, ние считаме, че сме дружно - чиновници и управление на министерството. Доколкото финансовия министър счита, че сега не би трябвало да се усилват нашите заплати, ние започваме със серия предупредителни протестни дейности. Ние ще продължим на следващия ден и в случай че до първото четене на плана за закона за държавния бюджет няма някакви индикации, че желанието ще бъде повече или по-малко задоволено, могат да се случат национални митинги. Имаме много сериозна обосновка, която министърът на финансите не желае да разбере. В България сега сме жертва на две рецесии. Едната е продължаващата към този момент повече от 10 години рецесия с мигрантите, а втората е рецесията, която мина през цяла Европа - с войната в Украйна. И двете рецесии ни засягат директно и индиректно. И двете рецесии водят до утежняване на криминогенната конюнктура, което пък от своя страна води до в допълнение грубо натоварване на сътрудниците ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Той отговори и на въпрос дали честата промяна на управлението на Министерство на вътрешните работи и на шефове на райнни ръководства въздейства ли на работата им: " Неизбежно въздейства. Няма по какъв начин, отрицателно въздейства. Страхувам се, че тези промени са на първо място са политически. Политизацията на Министерство на вътрешните работи е нещо ужасно, а най-страшното е, че слиза на все по-ниски равнища ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР