Председателят на СЕМ Соня Момчилова говори за амнезията на медиите

...
Председателят на СЕМ Соня Момчилова говори за амнезията на медиите
Коментари Харесай

„Забравихме ли каква е работата на журналистите?“: Соня Момчилова за амнезията на медиите и съдбата на новата журналистика

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова приказва за амнезията на медиите и ориста на новата публицистика в предаването „ Кръг Квадрат “. Тя бе специфичен посетител дружно с Андрей Райчев, Радослав Илиев и Тончо Краевски.

За амнезията на медиите

Медиите започнаха да не помнят, те промениха на задачата си да ни връщат към аргументите на казуса, към корените на казуса, тъй като по този начин е по-лесно. Това сподели ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова в „ Кръг Квадрат “. Според нея маси от хора са под анестезията на този бял медиен звук, развалящ сподобността ни да сме в когнитивна кондиция. Фактч екърите обезмислиха публицистиката.

Авторитетни публицисти бяха наречени четирихилядници без никкави доказателтства. Списъци, в които бях и аз, добави Момчилова.

За привидната независимост на медиите. За това, че живеем във време на безпаметни медии, където проявата на социална безочливост остава без глоба. За това, че всеобщо медиите стопираха да ограмотяват и започнаха да забавляват. За регулациите в медиите като артикул на битки в елита. За страната, като донор на гратис медийно съдържание; За значимата разлика сред гледаемост и доверие. Забравихме ли каква е работата на публицистите? За Асанж и ориста на новата публицистика. Защо фактчекърите обезсмислиха журналистическата специалност? За дефицитът на престижи. Всичко това бе предмет на разгова сред гостите на предаването.

Мисля, че това беше значим, въпреки и може би малко просрочен диалог. Изключителни събеседници, беше чест да им гостувам.

Това написа още Момчилова в своя Facebook профил за присъединяване си в предаването.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР