Председателят на Сдружението на общинските болници д - р Неделчо

...
Председателят на Сдружението на общинските болници д - р Неделчо
Коментари Харесай

Общинските болници си искат парите за надлимитната дейност

Председателят на Сдружението на общинските лечебни заведения д - р Неделчо Тотев изясни пред БНР, че има изпратена декларация до Надзорния съвет на НЗОК да бъде изплатена надлимитната активност на общинските лечебни заведения за лекуването на пациенти за 2015 година, 2016 година и 2017 година

" Нашата цел не е да деструктираме и да сътворяваме проблем на страната , тъй като и без това парите са малко . Нашата цел е да спестим тъкмо тези лихви от просрочия , да спестим адвокатски възнаграждения, които не са по никакъв начин дребни. Ако декларацията не докара до резултат, може би всички биха тръгнали да завеждат каузи или да си подават оставки - по този начин системата ще се деструктира ", изясни той.
 Ананиев твърди, че няма да закрива лечебни заведения
Ананиев твърди, че няма да закрива лечебни заведения

Ако въпреки всичко се стигне до закриване, то няма да бъде стихийно

Според него тези пари биха решили проблемите ненапълно. За изцяло решение на казуса обаче не може да се приказва .

Медицинските сестри са получили нарастване на заплатите от спомагателните средства, отпуснати от държавното управление, само че не в упования размер, изясни доктор Тотев и добави: " Заплатите бяха главното нещо, което трябваше да пипнем, само че пипнешком ги, постоянно се съобразяваме с това, което ти виси като просрочие . Имаме изпълнителни листове, при някои лечебни заведения има подписани съглашения за отсрочка. Всичко това, като се изключи че натрупа лихви, в един миг има и отводи на компании да доставят контрактуваното, а оттова насетне се блокира работата на болничното заведение ".
 Медицинските сестри разпънаха палатка пред Народното събрание
Медицинските сестри разпънаха палатка пред Народното събрание

" Ще посрещаме депутатите всеки ден тук "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР