Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов

...
Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов
Коментари Харесай

Нови изисквания оскъпяват шофьорските курсове

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов изясни, че измененията са в резултат на новата рамка на Европейската комисия с оглед понижаване на произшествията на пътя и преразглеждане на системата " водач-път-автомобил ", които да доведат до нулева смъртност до 2050 година.

" България, като член на Европейски Съюз, е длъжна да се съобрази с тази рамка и във всичките три насоки да даде своя принос за общата идея - понижаване на жертвите по пътя ", уточни Иванов в " България заран ".

По думите му с това решение би трябвало до края на март да се анализират учебните документи за образование на водачи от 17 категории  - от А1 до трамваите, които са последната категория.

Създадена е работна група от специалисти на министерствата на образованието и превоза, висши образователни заведения и представители на браншовите организации за образование на водачи. 

" Времето за осъществяването на министерското решение е кратко, само че считаме, че с динамичността, с която се работи, до края на месеца ще имаме три нови фактора в образованието на водачи на три категории - А1, А и Б. Това са главните участници в придвижването на нашите пътища ", изясни Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Акцентирало се на повишение на броя на образователните часове за леките коли. Препоръка на Европейски Съюз е те да се вдигнат до 50 часа, в момента са 31.

Ще бъдат вкарани и напълно нови способи в образованието на мотористите - избран брой изпитни проби, които ще бъдат извадени от категория Б.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР