Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и

...
Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и
Коментари Харесай

Офицерите от запаса в писмо до Киро: Искаме си Стефан Янев!

Председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса написа писмо до премиера Кирил Петков по отношение на желаната оставка на министъра на защитата Стефан Янев.

" Смятаме, че през днешния ден, когато нашата сигурност е изправена пред съществено тестване, ген. Стефан Янев е навръх мястото си и лишаването на ръководството на защитата на страната от него, ще бъде сериозна загуба ", показва ръководителят на съюза военачалник от запаса Златан Стойков, предава оtbrana.com.

Ето какво се споделя в писмото:

До министър-председателя на

Република България господин Кирил Петков

Уважаеми господин министър-председател,

Изразяваме неразбиране от настояванията, в това число и на членове на ръководещата коалиция, за оставка на министъра на защитата бригаден военачалник от запаса Стефан Янев. Не можем да приемем за съществени причините на тези, които го упрекват в несъответстващо държание в последните дни на паника за бъдещето на Европа, нашия район и България. На заеманите длъжности като Министър- ръководител в две служебни държавни управления и Министър на защитата, той постоянно е бил пореден в дейностите си и се е ръководел само от ползите на нашата татковина – Република България, на която безкористно сме служили. Смятаме, че през днешния ден, когато нашата сигурност е изправена пред съществено тестване, ген. Стефан Янев е навръх мястото си и лишаването на ръководството на защитата на страната от него, ще бъде сериозна загуба.
свързани новини70704преди 54 минути41119преди 2 часа
Не е належащо да се прави социлогическо изследване, с цел да се каже, че ген. Стефан Янев има поддръжката на нашето съсловие – офицерите и сержантите от запаса и запаса. Те, по принцип, нямат достъп до медиите, с цел да изразят своята позиция, само че познават качествата на настоящия министър на защитата доста по-добре от тези, които се пробват да убедят обществото, че различен би трябвало да управлява защитата и въоръжените сили.

Уважаеми господин министър-председател,

Вярваме във Вас и в останалите Ви сътрудници от обединението, което ни дава съображение да чакаме решение в полза на националната ни сигурност, а не на конюнктурни и краткосрочни цели.

С почитание: Председател на СОСЗР военачалник от запаса Златан Стойков
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР