Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова заяви в

...
Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова заяви в
Коментари Харесай

София Владимирова по казуса Референдум: СЕМ не намира нарушение на екипа

Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че нарушавания по Закона за радиото и малкия екран в държанието на екипа на " Референдум " няма. Тя още един път поздрави за професионалното държание екипа на предаването и управлението на Българска национална телевизия. Владимирова дефинира абсурда, който се разигра във вторник с един от участниците в полемиката - като " неприемлива обстановка ".

София Владимирова съобщи, че би трябвало да се огледа тази обстановка и да се намерения дали има потребност от нов правилник.

" Но няма нито един правилник, който да споделя кое е правилото за положителния усет и положително образование. Това законът мъчно може да го регламентира. Трябва да сме наясно, че когато има едни правила, какъвто е съответният случая, регламентът би трябвало да се съблюдава в името на положителния звук ", сподели София Владимирова.

Тя посочи, че в тази обстановка водещият орган е ЦИК, защото се намираме в предизборна акция. Правилата и редът за осъществяване на предизборна акция, в това число и в медиите са регламентирани в Изборния кодекс.

Владимирова съобщи, че по случая в " Референдум " досега Съвет за електронни медии е изпратил запис на предаването и сигнал до ЦИК, както е изразил поддръжката с декларация във връзка с работещите в Българска национална телевизия.

" Ако има следващи дейности, които изискват намесата на регулатора, няма да се колебаем да действаме съгласно пълномощията си ", сподели тя.

Председателят на Съвет за електронни медии подсети, че Българска национална телевизия и БНР са натоварени с задължения доста над тези, които имат комерсиалните снабдители. Още повече това важи по време на предизборни акции, тъй като се преценяват с доста условия.

По думите на Владимирова би трябвало да стартира диалог какви би трябвало да бъдат границите, какво е мястото на публичните медии, за това, че би трябвало да бъде осмислена по нов метод задачата на публичните медии.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР