Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко заяви

...
Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко заяви
Коментари Харесай

Русия обмисля излизане от Съвета на Европа

Председателят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко съобщи на срещата с ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Лилиан Мори Паские, че Русия обмисля отдръпване от Съвета на Европа по отношение на несъгласията, зародили сред Москва и Страсбург.
" У нас назрява решение да напуснем Съвета на Европа, споделям ви го откровено ", уточни тя, обръщайки се към ръководителя на ПАСЕ, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.
Припомняме, че Съветът на Европа е политическа интернационална организация на страните от Европа (т.нар. „ Голяма Европа “ – 47 страни членки, за разлика от 28 страни членки на Европейския съюз), която работи за задачите на европейската интеграция.
Организацията предизвиква съдействието сред всички страни в Европа в региона на правото, човешките права, демократичното развиване и културното съдействие. В организацията членуват 47 страни с 800 милиона души население и тя е изцяло независим орган, действителен настрана от Европейски Съюз. За разлика от Европейски Съюз, Съветът на Европа няма пълномощия да основава закони.
Двете организации споделят общ байрак и химн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР