Председателят на съвета на Евросъюза Доналд Туск отправи остри критики

...
Председателят на съвета на Евросъюза Доналд Туск отправи остри критики
Коментари Харесай

Туск към Ердоган: Стига си заплашвал суверенитета на други държави


Председателят на съвета на Евросъюза Доналд Туск насочи остри рецензии към турския президент Реджеп Ердоган. Той упорства Турция да заобикаля да заплашва страните членки на Европейски Съюз и да съблюдават териториалния им суверенитет, изключително преди срещата на президента Ердоган с европейските водачи на 26 март във Варна, съобщи Българска национална телевизия.

Причина за предизвестието към Анкара са враждебните дейности на бойния ѝ флот в икономическата зона на Кипър. Властите в Никозия се оплакаха, че турски военни кораби попречват сондажи за природен газ в кипърската икономическа зона в Средиземно море. Президентът на Турция съобщи, че зоната принадлежи и на кипърските турци, и заплаши, че турските въоръжени сили са подготвени да се намесят по всевъзможен метод.

" Бихме желали да кажем още, че отрицателни изказвания, които вредят на добросъседските ни връзки би трябвало да бъдат избягвани. Особено преди срещата във Варна ", съобщи представителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР