Председателят на съвета на директорите на Би Би Си Ричард

...
Председателят на съвета на директорите на Би Би Си Ричард
Коментари Харесай

Високопоставен шеф в Би Би Си подаде оставка

Председателят на съвета на шефовете на Би Би Си Ричард Шарп подаде оставка, оповестиха организациите.

Това става, откакто в отчет от без значение следствие бе открито, че Шарп, който е някогашен донор на торите, е нарушил разпоредбите преди избирането му на този пост, защото в качеството си на поръчител е съдействал на тогавашния английски министър-председател Борис Джонсън да изтегли персонален заем в размер на 800 000 английски лири и не го е обявил, което има заплаха да се схване като евентуален спор на ползи.

Самият Шарп заяви, че е бил помолен да остане на поста до края на юни, с цел да даде време на държавното управление да му откри правоприемник.

Според отчета, който е направен от английската работа за надзор на назначенията в публичния бранш, Шарп не е съобщил за евентуалния спор на ползи, когато е бил поканен на изявлението за поста.

При посещаване през днешния ден в Шотландия случая с оставката на Шарп разяснява и английският министър председател Риши Сунак. Министър-председателят съобщи пред кореспонденти, че към момента не се е срещнал със заключенията в отчета, и не пожела да разяснява въпроса за избирането на правоприемник на Шарп, като сподели само, че той не би трябвало да бъде политическо предопределение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР