Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Виктор

...
Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Виктор
Коментари Харесай

Кашай: Някои от участниците не разбират напълно правилата и ВАР протокола

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Виктор Кашай и отговорникът за ВАР Петър Петров, дадоха конференция, на която бяха дискутирани настоящи тематики от българското футболно състезание и последните събития към съдийството.

Кашай сподели и на презентация някои от противоречивите обстановки и разисквания от страна на родните съдии по време на мачовете.

" Някои от участниците във футбола не схващат изцяло разпоредбите и ВАР протокола, тъкмо по тази причина организираме това събитие. За мен е изцяло ненужно да се задават въпроси посредством медиите и да се пускат заявления по пет страници, ние сме тук, с цел да дискутираме по естествен метод с клубовете ", разгласи Виктор Кашай по отношение на недоволството на редица клубове от съдийските отсъждания от началото на сезона.

" Както в България, по този начин и в целия свят се работи по един ВАР протокол, който от 2018-та година е част от разпоредбите на играта футбол. Първата опорна точка, която четем и разясняваме, че тук има някакъв български ВАР, не е истина. Както в България, по този начин и в Шампионска лига и на всички места работим по обединен ВАР протокол. Той е доста дълъг, само че ще отбелязвам някои съществени правила на протокола - ВАР интервенция е друго от ВАР инспекции. В един мач съдиите вършат над 120 ВАР инспекции на всички офанзиви, които могат да завършат вероятно с гол, углавен удар или попречване на явна опция за гол ", изясни Петър Петров.

Той разкри, че от началото на сезона в Първа лига са се изиграли 107 мача, в които е имало 67 ВАР намеси или приблизително по една интервенция на 1,73 мача. " Трябва да бъдем почтени и да признаем неточности - имаме 49 позитивни намеси и 13 отрицателни (4 неправилни и 9 пасивни намеси) ", добави той.

" От началото на сезона са минали повече от 100 мача, изцяло обикновено е в някои случаи да има дискусионни обстановки ", сподели Кашай. " Разбрахме, че някои от участниците във футбола не схващат изцяло разпоредбите и ВАР протокола, тъкмо по тази причина организираме това събитие. Скоро ще качим протокола, който е повече от 50 страници, с цел да може всеки да го смъкна. Ще дадем опция и на тимовете да дискутираме и да задават въпроси към Съдийската комисия на БФС и към мен след края на първата половина от сезона ", добави ръководителят на Семеен кодекс.

" До момента през сезона имаме нула гола, маркирани от засада. Това е огромно преимущество на системата ", сподели още Кашай.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР