Председателят на руското правителство Дмитрий Медведев заяви, че САЩ навярно

...
Председателят на руското правителство Дмитрий Медведев заяви, че САЩ навярно
Коментари Харесай

Защо Москва ще е безсилна пред новите американски санкции и за война ли намеква Медведев?

Председателят на съветското държавно управление Дмитрий Медведев съобщи, че Съединени американски щати вероятно схващат " по какъв начин ще реагира Русия " на новите наказания. " Ако последва нещо като възбрана върху активността на банки или върху потреблението на една или друга валута, това ще може да се назова напълно непосредствено оповестяване на икономическа война ", сподели той, написа Българска телеграфна агенция.

Премиерът заплашва да отвърне на този напън " с стопански способи, с политически способи, а при потребност и с други способи ". С какви по-точно - не излиза наяве, само че това може и да е намек за военна мощ.

Анализирайки " неразбираемата опасност " на Дмитрий Медведев, по-добре дано стартираме от края. Да предположим, че другите способи в действителност са военни. Нали министър председателят не е употребявал току-така точно думата " война ", въпреки за начало и в стопански подтекст.

Къде Русия може да употребява мощ? В последна сметка има единствено два разновидността - Украйна и Сирия. Съединени американски щати обаче не подреждат нито едната, нито другата страна измежду целите във външната си политика. Тъй че

съветските " телевизионни " политолози дано разправят, колкото си щат

че в отговор на новите щатски наказания Москва може внезапно да ускори натиска върху " проамериканския режим в Украйна ". Тогава украинците ще пострадат сигурно. Американците обаче най-вече да вдигнат паричната и военната помощ за формален Киев. И то без основни разноски за военния бюджет на Съединени американски щати.

Колкото до Сирия, там ситуацията към този момент се изостри по едно време - толкоз съществено, че едвам не се стигна до директен спор сред Русия и Съединените щати. Всички предпоставки бяха налице, само че Кремъл реши да избегне пряк конфликт. Сега просто няма по какъв начин да вдигнем залозите в Сирия - там бяха тествани всички способи за напън върху американците, само че те не донесоха никакви бонуси на Москва.

Може естествено да се намесим и в различен някой спор отвън Русия, евентуално грозящ ползите на Съединени американски щати. Това обаче ще коства много, а както успешно се изрази самият Медведев (през 2016 година пред съветска жена, оплакала се от дребната си пенсия - бел. пр.), страната през днешния ден няма пари за това. А щом влезе в действие новият пакет американски наказания, парите ще станат още по-малко.

В стопански проект Русия пък напълно нищо не може да стори. Тъй наречените антисанкции са удар по личното й население. А всяка възбрана, било върху доставките на нещо американско у нас, било върху износа на каквито и да било съветски артикули за Съединени американски щати (където не продаваме кой знае колко) единствено ще утежни нещата. Както отлично пролича от полемиките тази пролет във връзка отговора на предходния пакет наказания на Съединени американски щати. Забраниш ли някакви доставки, убиваш съветското произвеждане, оставяш хората без работни места, а болните - без медикаменти.

Кремъл на процедура няма през днешния ден стопански принадлежности, с които да реагира на американския напън. Как да се вслушаш съществено в истеричните вопли на псевдопатриотите, че

Русия щяла в този момент да се откаже от $

в интернационалните разплащания с комерсиалните си сътрудници. Москва не се е сдобила с такива сътрудници - даже в подтекста на същинските стопански войни, водени от държавното управление на Доналд Тръмп с Китай и частично с Европейски Съюз.

Колкото до политически отговор, тук към този момент въобще не е ясно какво има поради Дмитрий Медведев. Ако става дума за шумни изказвания, Русия към този момент ги е направила. Ако приказва за тъжби против американците пред Организация на обединените нации, СТО и другите интернационалните институции, те или също са импортирани към този момент от дълго време, или Кремъл схваща и самичък, че няма смисъл да се жалва. Ако пък замисля антиамерикански алианси, Русия (освен Беларус може би) просто няма задоволително правилни съдружници.

Тъй че нещата на процедура са в задънена улица. Кремъл не може да остави без отговор новите наказания на Съединени американски щати. Това не е единствено въпрос на авторитет. Москва е уверена, че има отсреща си съперник, който приема неналичието на отговор за демонстрация на уязвимост - тъкмо както прави самото съветско управление.

Значи отговор сигурно ще има. И съгласно израза, излязъл на мода в Русия, отговорът ще е несъразмерен. В смисъл че американските наказания, наподобява, ще ударят съветската стопанска система и стандарта на елементарните хора в страната - съвсем както и ответните ограничения на Москва. Сами ще се гръмнеме в крайници - към този момент за кой ли път.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР