Председателят на руската ЦИК Ела Памфилова благодари на някои лидери

...
Председателят на руската ЦИК Ела Памфилова благодари на някои лидери
Коментари Харесай

Руската ЦИК благодари на Запада за високата избирателна активност

Председателят на съветската ЦИК Ела Памфилова благодари на „ някои водачи на западния свят “, които по думите й са „ внесли позитивна милостиня в консолидацията на народа на Русия в сложни минути “, заяви ТАСС.

" Те (тези лидери) би трябвало да знаят: ние в никакъв случай не ставаме по-слаби, когато има такъм напън “, разяснява тя.

През последните седмици и съветски, и западни специалисти разясниха, че Кремъл употребява отравянето на Скрипал точно с цел да консолидира гласоподавателите и да вдигне изборната интензивност. Моментът на опита за ликвидиране и борбата на Москва и Лондон изцяло съответства с акцията за президентските избори в Русия.

Активността не доближи обаче мечтаните от Кремъл 70%.

Според шефката на ЦИК Памфилова обаче изборната интензивност е била висока и се изяснява с „ невижданата осведомителна акция, вследствие на която до всеки е била сведена оптималната и пълноценна информация, с цел да могат хората да мислят и да избират “.

По думите й заслуга има и внедряването на така наречен механизъм на мобилния гласоподавател, с помощта на който в изборните секторите са дали своят вот в допълнение няколко милиона души.

За пръв път в Русия на тези избори беше въведена облекчена процедура за гласоподаване отвън секциите по адресна регистрация. Опозицията заяви за голям брой случаи на извозвани с рейсове гласоподаватели, които са дали своят вот в отдалечени региони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР