Председателят на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер направи

...
Председателят на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер направи
Коментари Харесай

Председателят на руската федерация по художествена гимнастика обвини България в измама

Председателят на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер направи остро изказване пред медиите в родината си, с което съвсем в прав текст упрекна съдиите на олимпийските игри в поддържа на България във финала на ансамблите.

Както е известно, тази заран Златните девойки ни донесоха трето злато от Токио 2020. Те завоюваха конкуренцията с общ резултат 92,100 точки, до момента в който Русия остана на второ място с 90,400. Бронзът взе Италия с 87,700. Така за първи път от Сидни 2000 рускините останаха без златен орден при ансамблите.

“Състезание нямаше. От самото начало ни лишиха две точки. Как, за какво? Без никакви забележими неточности. Дори президентът на FIG дефинира осъществяването ни на музиката на “Половецкие пляски” като Болшой спектакъл. Дори великият Игор Мойсеев (б.ред. - именит някогашен руски балетист и хореограф) е забавял музиката, а ние я използвахме в оригинал. И по какъв начин приключи това? С подобен ужас”, разяснява Винер пред съветските медии.

" Съчетанията на българския тим не бяха чисти, имаше леки неточности. Една десета се отстранява за всяка свита ръка. Те имаха 7-8 десети от такива неточности. Композициите им не са толкоз сложни като нашите и темпото не беше същото. А и нашият облик беше показан по-добре! Не диспутирам, че някой би могъл да хареса българския отбор. Особено второто им комбиниране. Мога да кажа, че обръчите им са доста по-добри от топките. И навръх такива топки неотложно отстраниха Русия от сметките с една и половина точки. Това е смешно! Преди месец и половина на европейското състезание във Варна Русия победи България, а през днешния ден още в първата ротация те набраха солидна преднина, макар че съчетанието им с пет топки е доста по-слабо ", добави брачната половинка на съветския милиардер Алишер Усманов.

" Провеждането на надпреварата по художествена гимнастика на Олимпиадата е цялостен неуспех. Имаше повече митинги, в сравнение с тимове. Това е същински срам. Срам за съдиите, които бяха определени. Не взимат тези, които имат опит, а тези, които са блеснали в някакъв миг. Считам това за огромен неуспех. На олимпийските игри в Лондон и Рио де Жанейро имаше същински надпревари, а не в този момент не можа да подбера думи, с цел да опиша случилото се “, приключи Ирина Винер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР