Председателят на румънския Сенат и лидер на една от партиите

...
Председателят на румънския Сенат и лидер на една от партиите
Коментари Харесай

Данъкът върху доходите в Румъния ще бъде намален с 6% от догодина

Председателят на румънския Сенат и водач на една от партиите в ръководещата коалиция Калин Попеску Таричану съобщи през днешния ден, че данъкът върху приходите ще бъде понижен от 16 на 10 % от 1 януари 2018 година, оповестява в. " Гъндул ". Изявлението пристигна след съвещание на ръководещата коалиция.

Таричану посочи, че мярката е част от програмата за ръководство за интервала 2017-2020 година Той означи, че също от януари 2018 година ще се приложи и прехвърлянето на данъчното задължение от работодателя към служителя.

" Няма да се усилят данъчните ставки, само че ще променим метода на използване, което ще докара до два позитивни резултата: като се усили цената на брутната заплата, всеки чиновник ще има изгода, защото пенсионният пункт, който се пресмята въз основата на брутната заплата, ще нарасне ", уточни Таричану.

Той добави, че " чистата заплата няма да нарасне прекалено много, само че значимото е, че ще нарасне ". " Разходите на работодателя няма да се усилят по никакъв метод ", посочи водачът на Алианса на либералите и демократите, по-малкия колаиционен сътрудник на Социалдемократическата партия.

Таричану заяви още, че държавното управление има намерение да предложи проектозакон, който не разрешава приемането по едно и също време на пенсия и държавна заплата. " Хората би трябвало да решат дали са пенсионери или са трудоспособни. Ще се промени законът по този начин, че да не може да действа тази двойствената система, тъй като не е вярна. Не може хем да си чиновник на заплата, хем да имаш приходи от пенсия ", посочи Таричану.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР