Председателят на рокерски клуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев,

...
Председателят на рокерски клуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев,
Коментари Харесай

Каплата към известен моторист от Дупница: Ще оставя децата ти сираци

Председателят на рокерски клуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев, който е застрашен с ликвидиране от Васил Капланов-Каплата, разкри, че когато В. Капланов го заплашвал по телефона, до него имало и други хора, които също го заплашвали, само че няма информация от полицията дали те са открити.

Ето какво описа Д. Недев пред кореспондент на “Струма”: “На 31 август В. Капланов към момента беше под домакински арест. Обади ми се по телефона и ме заплаши. До него имаше и други хора, които са били в дома му, до момента в който той ме заплашваше се чуваха гласовете и на останалите, които споделиха:

" Чакай ни, скоро ще ти дойдем на гости”. В. Капланов съобщи още, че това са негови приятелчета и че те ще ме намерят. “Чуваш ли, до мен са двама мои другари, които са ми на посетители. Те ще те намерят”, заплашил Каплата.

При показанията ми пред арбитър Мария Алексиева, която е брачна половинка на един от юристите на Каплата – Ивайло Алексиев, аз споделих и за думите на останалите, на които чух гласовете с отправени закани против мен. Все още не зная дали са открити и приятелите му, отправили закани против мен. Никой не ме е търсил от полицията или прокуратурата, с цел да ми заяви.

Дори не знам кой е следователят по случая, с цел да попитам него.

Твърденията на един от юристите на В. Капланов-Каплата, че сме работили дружно с него за Братя Галеви не са правилни. Аз не отхвърлям, че съм работил за тях, само че с Васил Капланов бяхме в разнообразни ресори, аз бях защита на един склад, а той работеше в друга сфера за тях. Познаваме се, само че не сме били другари. Били сме единствено на едно “здравей, здрасти”.

Аз се опасявам за фамилията си, в случай че той излезе от ареста или получи условна присъда. Няма да се изселя от Дупница, само че фамилията ми ще живее в страх”, заключи Д. Недев.

Припомняме, че на В. Капланов-Каплата беше повдигнато обвиняване за закана за ликвидиране, откакто Д. Недев подаде недоволство в районно управление (на МВР) ” Дупница, че Каплата го заплашил с думите:

“Внимавай, ще оставя децата ти сираци…”. За такова действие законът планува до 6 година затвор.

Васил Капланов е в следствения арест в Кюстендил с непрекъсната мярка “задържане под стража”, наложена му от Окръжен съд – Кюстендил без право на обжалване.

Адвокатите на В. Капланов, които се опитваха да го изведат от ареста с претекста, че има проблеми със зъбите, ще изискат да се извърши експертиза от лекари експерти, които да се произнесат дали може В. Капланов да лекува пародонтозата на зъбите си в килията, или се постанова болнично лекуване в профилирана клиника.

Каплата също е главен обвинен за изгубването на дупничанина Янек Миланов, който е в неопределеност близо 2 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР