Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви,

...
Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви,
Коментари Харесай

Политик: Не може само сърбите да са виновни

Председателят на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи, че не има вяра в справедливостта на Хагския арбитражен съд, тъй като счита, че не е дал основа за помиряване, предава думите му македонското електронно издание “МКД “, представен от " Фокус ".
Според него е невероятно единствено една страна да бъде отговорна.
Додик съобщи, че в Република Сръбска не се доверяват на Хагския арбитражен съд, който на следващия ден ще разгласи окончателната си присъда някогашният президент Радован Караджич, само че въпреки всичко има вяра, че " справедливостта може да победи ".
" Вземал ли е Караджич някакво решение за нахлуване над цивилни? " Не - сподели Додик на посещаване в сръбската телевизия „ Пинк “ и добави, че командната отговорност наподобява е годна единствено за сърбите.
Той сподели, че " недоверието в съда в Хага " в Република Сръбска се ускорява и от клюки, че някои доказателства са изчезнали, или са отстранени.
" Лично аз нямам доверие в правилността на този съд, той не е извършил задачата си с решенията си да обезпечи основа за помиряване ", сподели Додик.
" Политическото и военното управление на Република Сръбска е упрекнато, а Насер Орич, военният пълководец на Сребреница, за чийто зверства се снимат филми, е освободен ", сподели Додик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР