Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в американския

...
Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в американския
Коментари Харесай

Надлър официално покани Тръмп да изпрати свой адвокат на изслушванията по импийчмънта

Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес Джералд Надлър е съобщил на президента Доналд Тръмп, че до 6 декември би трябвало да уведоми комисията дали негов юрист ще взе участие в чуванията по импийчмънта, заяви изданието " The Hill ".

" Пиша Ви, с цел да изясним дали Ваш юрист ще взе участие в отсега нататък в следствието по импийчмънта ", показва Надлър като добавя, че Тръмп би трябвало да даде отговор не по-късно от 17:00 ч. на 6 декември.

В петък Надлър изпрати също писмо до представителя на републиканците в правната комисия Дъг Колинс със питане дали желае да изпрати призовки по делото. Надлър сложи и краен период до 6 декември, в който представителят републиканците би трябвало да даде отговор.

По-рано ръководителят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите Адам Шиф заяви на конгресмените-демократи, че ръководената от него комисия приготвя отчет за юридическата комисия.

" При нашето следствие установихме, че в продължение на доста месеци президентът Тръмп се е опитвал да провокира задгранична интервенция в изборите ни поради лична политическа полза, в ущърб на националните ни ползи ", оповестява Шиф на законодателите.

Според информация на " The Hill ", републиканците на собствен ред са отправили питане до Надлър за какво дефинира периоди преди да е получил отчета по следствието, квалифициран от комисията по разузнаването.

Припомняме, че бяха оповестени стенограми от чуванията, от които стана ясно, че държанието на президента е било непозволено и опити за напън върху водачи на непознати страни е имало.

Самият Тръмп дефинира следствието като " лов на вещици ".

Тръмп разгласи, че желае да бъде разследван от Сената на Съединени американски щати (горната камара на Конгреса на САЩ), в случай че Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласоподава за отстраняването му от служба.

Припомняме, че в Сената на Съединени американски щати болшинство има Републиканската партия, от която е Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР