Председателят на правителството на Република Сръбска Радован Вишкович разкритикува трибунала

...
Председателят на правителството на Република Сръбска Радован Вишкович разкритикува трибунала
Коментари Харесай

Босненските сърби заподозряха Запада зад доживотната присъда на Караджич

Председателят на държавното управление на Република Сръбска Радован Вишкович разкритикува трибунала за военни закононарушения към Организация на обединените нации, който по-рано през днешния ден осъди някогашния водач на босненските сърби Радован Караджич на пожизнен затвор , осведоми АП.

Вишкович разказа трибунала в Хага като политически съд. Пред социална телевизия министър председателят означи, че " никой не е държан под отговорност за закононарушения против сърбите ".

Много сърби преглеждат трибунала като антисръбски.

Сръбската демократическа партия, която е учредена и водена от Караджич по време на войната, разяснява, че единствената цел на трибунала е " оклеветяване на сръбския народ ".

Партията добави, че днешната присъда е " безпочвена и скандално несправедлива ".

Адвокат на Радован Караджич съобщи, че решението на съда е " позорно ".

Горан Петрониевич сподели пред босненската телевизия N1, че " това е чисто политическо решение, което не се основава на закона ". По думите му " това решение няма да помогне за помиряване в Босна " сред босненските мюсюлмани и сърби. Адвокатът подозира, че решението на съдиите в Хага е в резултат на напън на Запада против минидържавата на босненските сърби, наречена Република Сръбска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР