Председателят на ПП МИР и водач на листата за общински

...
Председателят на ПП МИР и водач на листата за общински
Коментари Харесай

Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в София

Председателят на Политическа партия МИР и лидер на листата за общински съветници в София инж. Симеон Славчев предлага в столицата да бъде построен монумент на създателя на българската страна хан Аспарух. Нещо повече, инж. Славчев разгласи това за своя персонална идея в новия мандат на Столичния общински съвет.

Припомняме, че ръководителят на Политическа партия МИР внесе предложение в общинския съвет за създаване на монумент хан Аспарух в центъра на София, само че ръководещите саботираха неговото гласоподаване и приемане.

Инж. Симеон Славчев предлага паметникът да бъде построен в Царската градина, тъкмо против входа на Народното събрание . " Не може в столицата на България да няма монумент на създателя на българската страна ", е безапелационен лидерът на листата за общински съветници на най-младата партия МИР .

Според инж. Славчев мястото, където ще се построи паметникът на Хан Аспарух, ще стане едно от най-посещаваните в София. " Това може да се трансформира в едно от най-привлекателните места в София за гостите, туристите, включително и за формалните делегации ", сподели още той.

Председателят на Политическа партия МИР ще инициира сформирането на предприемчив комитет от интелектуалци, цивилен и неправителствени организации, който да открие дарителска сметка и да организира осведомителна акция за набиране на средства за построяването на паметника на хан Аспарух в София .

Инж. Славчев поема ангажимент още началото на новия му мандат като общински консултант да подложи това негово предложение на гласоподаване. " Убеден съм, че ще получа поддръжката на столичани и дружно ще осъществяваме тази обща наша идея ", приключи лидерът на листата на Политическа партия МИР в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР