Председателят на ПП АБВ Румен Петков стана член на Международния

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков стана член на Международния
Коментари Харесай

Румен Петков стана член на Международния комитет за честване на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война и взе участие в заседанието на комитета

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков стана член на Международния комитет за честване на 75-годишнината от успеха във Великата отечествена война и взе присъединяване в съвещанието на комитета. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

По време на съвещанието той беседва с Александър Чубарян, началник на Институт „ Освобождението на Европа от нацизма “ към Руската академия на науките, Йорг Морре – шеф на германо-руския музей „ Берлин-Карлсхорст “.

Карлсхорст е освободена територия от Съветския съюз и провал на групата армии – „ Център “. Морре насочи покана към Петков да посети музея. В рамките на събитието Румен Петков беседва и със Свен Холцмарк от Норвежкия институт по отбранителни проучвания.

Петков се срещна и с дългогодишния шеф на МГИМО Анатолий Торкунов. Като подарък от Петков той получи патриотичния календар, направен по концепция на АБВ-Младежи и химикалка, отдадена 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия.

Торкунов през последните 15 години е несменяема водеща фигура във външната политика на Русия и член на всички президентски комитети по външна политика. През септември той ще гостува у нас по покана на Румен Петков.

В Комисията вземат участие представители на прибалтийските страни, Франция, Германия, Украйна, Италия. Италианският представител е зам.-председател на Атлантическия клуб на Италия – проф. Джулио де Робертис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР