Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна в Москва

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна в Москва
Коментари Харесай

Румен Петков се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на Руската православна църква

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на РПЦ Волоколамския митрополит Иларион, ръководител на Отдела за външни църковни връзки на Руската православна черква.

Двамата разискаха скорошното посещаване на митрополита в България и провелата се Международна научно-богословска конференция на тематика „ Историята на Българската и Руската Православна Църкви като предмет на академичното проучване в богословските образователни заведения в България и Русия на актуалния стадий “ във Велико Търново преди към месец, където Петков също взе присъединяване, както и отзвука от визитата на митрополит Иларион в Плевен, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

Румен Петков предложения Волоколамския митрополит Иларион на конференция в Плевен на 9 декември под наслов „ Православие, нематериалност, независимост “, покана призната с огромно наслаждение. На идния конгрес митрополитът ще изнесе собствен отчет по тематиката.

Двамата разговаряха също по бъдещите дейности по храм-паметника “Св. Александър Невски” в подтекста на отбелязването на 800-годишнината от рождението на патрона на храма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР