Председателят на ПП АБВ Румен Петков, от името на АБВ-Младежи

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков, от името на АБВ-Младежи
Коментари Харесай

Румен Петков и председателят на Движение „МУСТАКБАЛ” Ахмад Харири подписаха съвместна декларация

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков, от името на АБВ-Младежи и Ахмад Харири, ръководител на Движение „ МУСТАКБАЛ”, подписаха взаимна декларация. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ. Петков, дружно със консултант на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев са на посещаване в Ливан.

В документа се акцентира нуждата от изключване на войната и насилието от арсенала на интернационалната общественост и усилване на напъните за подсилване на мира и сигурността в Европа, в Близкия Изток и в целия свят, първостепенно зачитайки националните ползи на Ливан и България. В текста още се подчертава още и върху пълноценното съдействие сред Ливанската република и Република България в областта на стопанската система, цялостното развиване на пълноценното съдействие сред двете организации и възобновяване на динамичността на връзките от близкото минало. Двете организации в общата си декларация предизвикват намирането на мирни решения на споровете в Югоизточна Европа, Близкия изток и целия свят.

Пред Харири Румен Петков описа за размаха на Световното придвижване за мир, по самодейност на АБВ-Младежи – единствено за десетина дни Движението към този момент разпростира активността си в над 10 страни на 4 континента.
В хода на диалозите беше доказана решимостта и готовността за съдействие за превъзмогване на аргументите, предизвикващи актуалните миграционни процеси и техните последици, както и ограничения за взаимна битка с всички форми на незаконен трафик.

Партньорските връзки сред двете организации ще бъдат развивани на всички равнища - посредством постоянни съвещания, продан на делегации, взаимни мероприятия. Двете страни удостоверяват и нуждата от взаимни старания за подсилване на политическия разговор, развиване на партньорски връзки и равноправно съдействие сред младежите в България и Ливан във всички области от общ интерес. Петков и Харири се сплотиха към концепцията за привикване на втори бизмесфорум с съответни участници от хранителната индустрия, фармацевтиката, селското стопанство, конфекцията.

Председателят на АБВ изрази подготвеност за показване на цялостна визия на системата на висше обучение в България, с цел да могат ливанските младежи да се възползват от опциите, които нашето висше обучение дава, да бъдат възобновени традициите на взаимоотношения в опазването на здравето.

Румен Петков изрази задоволеност от обстоятелството, че Политическа партия АБВ направи огромната крачка за връщането на България в стопанската система на Близкия изток и арабския свят. Ахмад Харири прояви емфатичен интерес към отправена от Петков покана да гостува в България и изрази подготвеност персонално да поддържа Световното придвижване за мир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР