Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази безпокойство по повод

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази безпокойство по повод
Коментари Харесай

Румен Петков изрази безпокойство по изграждането на втората тръба от Турски поток през България

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков изрази безпокойствие във връзка технологията и вземането на решения по процедурата към построяването на втората тръба от „ Турски поток “ през България.

Той разяснява, че в плануваните размери гориво по тръбопровода има несъответствия и разминаване на вход и излаз от страната ни, оповестиха от пресцентъра на АБВ. „ Входът от Турция е с оптимален размер 15,75 милиарда куб. м. Обемът, който е запазен на излаз от нас е 17,585 милиарда куб. м. Тези 2 милиарда куб. м. разминаване би трябвало да бъдат обяснени. „ Булгартрансграз “ би трябвало да отговори, за какво, в случай, че потокът на вход от Турция е 15,75 милиарда куб. м., ние предвидихме и построихме механически потенциал от 20 милиарда куб. м.”.

Румен Петков е на мнение, че налице са голословно повишени параметри на газопровода през страната ни и респ., повишена цена. Според него, налице е подозрение за финансова корист и резултатът от оскъпяването на оборудванията, в последна сметка, е увеличение на цената на горивото за крайния консуматор.

Председателят на Политическа партия АБВ настоя, като решение, да бъде прекъсната дефинитивно концесията за рандеман на газ на „ Галата “ и неотложно прекосяване на оборудванията в благосъстоятелност на „ Булгартрансграз “ и оповестяването на нова входна точка за Европа „ Галата “ с привличане на концесионер, който да построи солидно газохранилище. Петков упорства също министър-председателят и министърът на енергетиката неотложно да подхващат договаряния на най-високо равнище с Русия и Европейска комисия, с цел да се подсигурява българския интерес.

Румен Петков акцентира, че изводът от срещите му с посланиците на прилежащите на България страни и с посланика на Австрия е изразена от тяхна страна поддръжка на позицията на АБВ, тъй като това е мощното европейско решение. В противоположен случай Европа би трябвало да заплаща директна такса на трета страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР