Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи
Коментари Харесай

Румен Петков е в Москва за участие в международна кръгла маса

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и водачът на АБВ-Младежи Пламена Заячка са в Москва, където вземат присъединяване в интернационална конференция под наслов „ Обществената дипломация Русия - Балкани. Вектор на другарство “.

Събитието включва още шест страни – домакините от Русия, България, Гърция, Турция, Сърбия и Черна гора.

Сред обсъжданите тематики на форума са съдействието на страните от района, общите православни обичаи и опциите в вероятност в подтекста на културните обичаи и туризма.

Представителите на Сърбия показаха разстройване от забавянето на плана „ Балкански поток “ и това, че авансово оповестената дата на старта на газопреносното трасе - 1 януари 2020 година, не бе спазена. Те показаха вяра оборудването да проработи до края на годината, тъй като това ще им подсигурява газовата сигурност.

Смущение произтече и от обстоятелството, че трасето не подсигурява директна доставка на съветска газ за Европа, като се изключи участниците от Турция, които декларират, че това е европейски стратегически план.

В отчета си пред делегатите на интернационалната конференция Румен Петков подчертава върху обстоятелството, че светът през днешния ден се подчинява на нови правила и образува нови граници в друг смисъл.

„ Икономическият глобализъм и политическата фрагментация дефинират устойчивите рамки на актуалния геополитически модел. Международните организации съществуват, само че към този момент доста очевидно се демонстрира тяхната беззащитност при решаването на действителен или основан районен или световен проблем. Връща се смисъла на страните, само че тяхното диференциране в интернационалната стратификация е доста динамично и с висока степен на конюнктурност.

„ Европейският концерт “ от 19 век, тройните съюзи от Първата и Втората международна война, както и двуполюсното противоборство от 20 към този момент са в предишното. Краят на социалистическата система и разпадането на Съюз на съветските социалистически републики преди 30-тина години сътвори чувството за края на Студената война и победилия Запад отпред със Съединени американски щати.

Това обаче се оказа лъжлива заблуда, чиито резултати следим в засилващата се нестабилност на Европейския съюз и НАТО, по този начин и в отрицателните резултати от многочисления и нектролируем миграционен поток към Централна и Западна Европа.

Той е съпроводен с засилващите се терористични акции, както и с показна неспособност на европейските и национални институции да отстояват правата и живота на европейските жители. Нещо повече последователно се трансформира етническия и конфесионален образ на Европа “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР