Председателят на ПП АБВ Румен Петков е първият чужденец, който

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков е първият чужденец, който
Коментари Харесай

Румен Петков посети изложба в Москва, открита от Путин

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков е първият чужденец, който посещава изложбата „ Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство “, открита през вчерашния ден от президента на Русия Владимир Путин и ситуирана в Централната изложбена зала "Манеж " в Москва. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

Експозицията е отдадена на годишнината от успеха във Втората международна война. Председателят на Политическа партия АБВ е член на Инициативния комитет за честване 75 години от Освобождаването от фашизма, който включва българи, италианци, французи и представители на други европейски страни.

На изложбата Петков бе съпроводен от Владислав Кононов, Директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата разискаха идното честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември идната година да бъде показана специфична тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва.

Покана за събитието ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Централната изложбена зала "Манеж " е представителната зала на Москва, това е мястото, където президентът Георги Първанов по време на една от визитите си в Москва, разиска с президента Путин българо-руските стопански взаимоотношения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР