Председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира, че ситуацията в

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира, че ситуацията в
Коментари Харесай

Румен Петков: Ситуацията в строителството в България е тревожна

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков сигнализира, че обстановката в строителството е тревожна, оповестиха от партията. На конференция след среща с управлението на Камарата на строителите в България, той уточни няколко базови казуса в сектора.

Петков уточни, че в последните години е срината системата на обучение, подготовка и преподготовка на фрагментите в строителството, от една страна, от друга, смяна в технологията на заплащането. Той е безапелационен, че е нужна държавна интервенция и в този бранш, с цел да бъдат арестувани положителните експерти, с цел да бъде построен престижът и престижът на основни специалности.  rp_stroiteli1

Според Петков един от главните неверни подходи във връзка с строителството у нас е този, при който определяща е цената, без да се дава ясна сметка, че ниската цена в множеството случаи дефинира и съответното качество.

„ Считаме, че в строителния отрасъл доста тежко рефлектира неналичието на дарба на страната да възнамерява вложенията, които прави в бранша. Трябва да бъдат наложени доста ясни правила, общи правила, технология на подготовка на фрагментите, декларирани от сектора “.

Пред медиите ръководителят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев заяви, че планове за 15 милиарда лв. евросредства са заложени за осъществяване в идващия програмен интервал. Но браншът е изправен пред въпроса дали ще успее да ги усвои, а за задачата са нужни ясни правила, каквито сега не съществуват. „ Специалистите ни непрекъснато отпътуват в чужбина. Това са същите хора, които тук работят некачествено, неприятно и безконтролно, те получават суперлативи отвъд границата. Бихме желали основаване на единни правила в сектора при приемането на строителномонтажните работи и при осъществяването “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР