Председателят на политическата група на ГЕРБ в столичния общински съвет

...
Председателят на политическата група на ГЕРБ в столичния общински съвет
Коментари Харесай

Малина Едрева: Улица „Съборна“ става пешеходна

Председателят на политическата група на ГЕРБ в столичния общински съвет Малина Едрева заяви посредством профила си във Facebook, че емблематичната улица " Съборна " става пешеходна.
Ето какво написа Едрева:
През предишния век тя е била наричана бижуто на града поради стилните магазини по нея и близостта до Царския замък. Днес тя е безусловно удавена в бързото движение на модерното ни време.
Преди няколко години, ние общински съветници от ГЕРБ, кметът на София Йорданка Фандъкова, архитекти и специалисти предложихме ул.„ Съборна “ да стане пешеходна зона, и то без интервенция в съществуващата инфраструктура.
Поканихме световноизвестния проектант професор Ян Геел, който ни даде познание по какъв начин да създадем града си по-добър и по-удобен за хората.
Днес, рецесията КОВИД-19 ни сподели, че имаме неповторимия късмет бързо и отговорно да създадем града ни, подобен какъвто желаеме - комфортен, сигурен, съвременен и зелен. Днес представяме новия план за тази улица. Днес желаеме:
Повече места за пешеходци и ул. „ Съборна “ е част от това ново по-голямо и по-добро пространство за хората. Без придвижване на коли.
Повече градско успокоение и ул. „ Съборна “ е част от това улеснение в историческия център на София. Без паркирани коли в сектора от пл. “Св. Неделя ” до ул. “Цар Калоян ” и от ул. “Леге ” до ул. “Княз Александър I ”
Повече зелен град. Ново озеленяване и градско обзавеждане. Връзка с Градската градина. Промяната е част от целия план за успокоено придвижване в центъра на града, за нови места за различно напредване, за повече велоалеи, повече зеленина, повече уют, повече София!
Припомняме, че по-рано денем основният проектант на София Здравко Здравков съобщи, че се възнамерява построяването на интермодален хъб на Околовръстното шосе при Симеоновския въжен превоз, който да събере на едно място автогара, въжен превоз, метро и буферен паркинг, и който по негови думи, в случай че бъде осъществен, ще е неповторим за света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР