Председателят на политическа група Патриоти за София“ Карлос Контрера смята,

...
Председателят на политическа група Патриоти за София“ Карлос Контрера смята,
Коментари Харесай

Повече камери в София и военни на КПП-та в градовете предлагат от ВМРО

Председателят на политическа група „ Патриоти за София “ Карлос Контрера счита, че е извънредно необходимо да бъде обърнато внимание на бранш „ Сигурност “, който наред със системата на опазването на здравето сега е подложен на извънредно натоварване.
Във времена на сходни рецесии като сегашната, в изискванията на невиждано изключително състояние, бранш „ Сигурност “ е подложен на неведнъж по-високо и интензивно натоварване по отношение на естествена конюнктура. Това се отразява както на състава, по този начин и на средата и публичният ред. В момента обстановката е с доста незнайни, провокациите са огромни, забележителен човешки запас е зает на първа линия за битка с епидемията от КОВИД-19. Това е ексцентрична обстановка. Има преразпределение в придвижване на целите и дилемите пред полицията и останалите служби, занимаващи се с публичния ред, спешната и противопожарната активност. Новата обстановка води до намаляване на работата в избрани сфери, с цел да се насочат старания в друга посока. Така да вземем за пример противодействието на разпространяването на опиати е разхлабено, патрулно-постовата активност също е сензитивно понижена, както и контролът по Закона за придвижване по пътищата. Това са единствено част от проблемите. И не е належащо да упрекваме който и да е за това, защото всички сме наясно, че забележителна част от материалния и човешки запас на Министерство на вътрешните работи е мобилизиран по осъществяване на противоепидемиологичните ограничения. Няма и по какъв начин да бъде по-различно. Ясно беше казано, че главната тежест, обвързвана с противопоставяне на епидемията, се изнася от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Като прибавим и обстоятелството, че дълги години не се откриха генерални решения за промени в системите за сигурност, обстановката се обяснява, декларира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Контрера.
Предложенията, по които работят Патриотите в СОС, са свързани с няколко неща. Едното е да се ускори капиталовата активност и бързо и ефикасно разширение на системата за видеонаблюдение – обгръщане на втория градски кръг и дребните обитаеми места. Особено в тази обстановка автоматизираното наблюдаване на обилни територии от обществените пространства може да спомогне за предварителната защита на правонарушения, за по-доброто съгласуване на състава на правоохранителните органи, само че и за разкриването на закононарушения.
Патриотите излагат опасения, че заради естеството на ограниченията някои правонарушения могат да се усилят. Съществен проблем е пътната сигурност, зачестяват случаите на рисково и неразумно шофиране. Проблемът с неправилното паркиране също е значителен. Според изследвания на Центъра за градска подвижност в избрани часови шпации, над 20% от пракираните коли са в нарушаване на закона.
Карлос Контрера слага и въпроса дали въпреки всичко да не се вземе решение КПП-тата в огромните регионални градове да се поемат от армията и/или Военна полиция, което ще разтовари полицейския състав и ще даде опция на Министерство на вътрешните работи да отдели повече сили за противопоставяне на престъпността.
Според Патриотите сегашната обстановка демонстрира, че в бранш „ Сигурност “ след рецесията би трябвало да се обезпечи повече съоръжение, органите на реда да се обезпечат с съвременна техника, с цел да бъде тяхната реакция по-ефективна при сходни рецесии и изключителни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР