Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров обвини ГЕРБ,

...
Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров обвини ГЕРБ,
Коментари Харесай

Намерението на Радев за консултации преди третия мандат предизвика реакции в НС

Председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната “ Андрей Гюров упрекна ГЕРБ, че са вкарали страната в поредна политическа рецесия, връщайки мандата незабавно. Той увери, че „ Продължаваме Промяната “ ще се явят на консултациите при президента.

„ Бихме подкрепили едни диалози към програмата, която съставихме със съществуващите сега съдружни сътрудници – „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Демократична България “. Ако мандатът отиде при „ ИТН “, ние сме декларирали, че с тази групировка и с нейното управление не можем да беседваме, тъй като те са в действителност тези, които скапаха съществуващата коалиция “, разясни той.

„ ИТН “ пък чакат от президента да постъпи умно при избора, на кого да връчи третия мандат. Станислав Балабанов увери, че са подготвени за разговор, тъй като и българското общество не желало нови избори.

Председателят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани за усмиряване и предложи нова формула за кабинет, в случай че те получат мандата:

„ С малко повече отговорност, с малко повече отрезвяване от това, което видяхме в последните седмици, мисля, че може да се реконструира досегашното болшинство, в случай че всички са си създали някои заключения и да излъчим един кабинет, който да не е толкоз политически, може би с по-ограничен времеви обсег, който просто да преведе страната през идната зима, а за какво не и да стигнем до въвеждането на еврото “.

Ако мандатът пристигна при Българска социалистическа партия, социалистите ще положат всички старания да има държавно управление, увери депутатът Борислав Гуцанов .

„ Нека първо да забележим, в кого ще бъде мандата и тогава да разясняваме, защото вариантите са доста. От това - претендентът да бъде равно далечен от всички до това, той да бъде от най-голямата политическа партия, до това да бъде и друга допустима кандидатура, обвързвана директно с мандатоносителя. Така че, дано да забележим в кого ще бъде мандата и това, което е най-разумно и най-държавнически - това би трябвало да бъде като метод. Достатъчно е комплицирана обстановката, с цел да бъде и в допълнение усложнявана от политическите партии “, сподели той, представен от БНР.

И Българска социалистическа партия, както и останалите обединения, увери, че няма да беседва с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че за пръв път социалистите отделиха „ Възраждане “, въпреки и с ангажимента, че са „ под голям въпрос “.

Вероятно третият мандат ще бъде връчен в понеделник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР