Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП

...
Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП
Коментари Харесай

Сидеров ще подобрява и отношенията с Иран


Председателят на ПГ на Обединени патриоти и водач на Политическа партия АТАКА Волен Сидеров бе на посещаване в Иран, където организира срещи на високо ниво, оповестиха от пресцентъра на партията в сряда.

Той е разговарял с първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири за капацитета за развиване на търговско-икономическите взаимоотношения, гостувал е в иранския парламент, където с ръководителя на групата за другарство с България господин Али Бейги разискаха връзките сред страните ни.

" За първи път съм в Иран. Позицията на партията ни е за по-широко съдействие, само че и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО, само че не пречи да поддържаме другарски връзки със страни отвън Евросъюза. За нашата партия е значимо да развиваме стопански връзки с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от ръководещата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока ", декларирал Сидеров пред иранския народен представител реакционер.

Той му обяснил, че АТАКА поддържа положителни връзки с сходни партии в Европа като Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция и би трябвало всички да се съберат в един алианс. " Ще се веселя да получим поддръжка и от Иран ", допълнил Сидеров.

По думите му, „ до момента в който сме домакини на Европейски Съюз, би трябвало да повлияем за връзките сред Иран и Съюза “. Европейски Съюз ще се еманципира от Съединени американски щати и ще има положителни благоприятни условия за съдействие. Лично се наемам да работя в тази посока, допълнил Сидеров.

Освен това, ръководителят на АТАКА изтъкнал, че е от изключително значение да се открие директна въздушна линия София-Техеран и би трябвало да се работи за по-скорошното реализиране на връзката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР