Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов не смята, че

...
Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов не смята, че
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Никола Минчев не е обединителна фигура

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов не счита, че името на Никола Минчев за министър председател може да сплоти четирите партии, досегашни сътрудници във властта, с цел да основат нов кабинет в границите на 47 Народно събрание.

„ Никола Минчев е доста приветлив млад мъж, само че законите би трябвало да се съблюдават. А той нарушава правилника на Народно събрание много постоянно, а един път – много брутално ”, съобщи Тошко Йорданов по Нова тв.

„ И трите обединения, на които е разумно да бъде даден мандатът, и трите сме декларирали, че при която и да отиде, ще водим разговор и ще се опитаме да съставим държавно управление ”, сподели Йорданов.

Попитан да разяснява думите на Любомир Каримански, че той и Слави Трифонов ще минат на по-задна линия, както това са създали Кирил Петков и Асен Василев, Йорданов отговори: „ Първо да забележим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. Все още не знам. На едни диалози би трябвало да има конкретика и експертиза. Ако се стигне до това, е разумно от Има Такъв Народ напред да излязат специалисти. Но има и политически решения, които ще бъдат взети като политически решения ”, съобщи Йорданов.

Той и Слави Трифонов били по-скоро в политическото управление на партията.

„ И трите обединения декларирахме, че желаеме да образуваме кабинет и ще водим разговор с всички. Ако не се получи държавно управление, повода ще е в егото на Кирил и Асен. Ако няма държавно управление, повода ще е в тях ”, съобщи Йорданов.

Той разгласи и какво чака Има Такъв Народ в възможен кабинет.

„ Трябва да се чуваме и в случай че има разлики да се стига до общо решение, а не една от партиите да го изплющява на масата и принуждава другите да го правят ”, сподели Йорданов.

Запитан дали името на Никола Минчев е онази обединителната фигура, към която могат да си свидлив ръцете, Йорданов сподели: „ Според мен – не ”.

„ Ако четирите партии се разберем, че ще има държавно управление, тогава ще се води диалога за министър председател. Не мисля, че това ще бъде препъни камък тогава ”, сподели Йорданов.

Запитан дали в договарянията от Има Такъв Народ ще упорстват Гроздан Караджов да бъде в един възможен кабинет, Йорданов сподели: „ Дали Гроздан Караджов ще е в този Министерски съвет, е въпрос дали въобще ще има Министерски съвет. Рано е да се каже ”. Според Йорданов Гроздан Караджов се е справял прелестно.

„ Тези пари, за които Гроздан сложи въпрос на Министерски съвет, са гласувани от Народното събрание. Става дума за нашите пари, платени в налози, гласувани от Народното събрание по предложение на Кирил Петков.

По думите му по време на въпросното съвещание на Министерския съвет Караджов е попитал къде са парите, които са гласувани за Министерство на регионалното развитие от Народно събрание.

„ Какво общо имаме ние с „ Капитан Андреево ”, като се изключи че Петков, Василев и ПП-тата настояват, че имаме ”, попита още Тошко Йорданов. „ Границата и „ Капитан Андреево ” се управляват от други министерства ”, сподели Тошко Йорданов.

Той сподели още, че не има вяра в социологическите изследвания.

„ Сигурно има някакъв спад, само че в случай че се отиде на избори, въпреки всичко има 2 месеца, може да се случат доста неща. Може да има длъжностен кабинет, който да направи проверка на някои министерства, които не бяха при нас ”, съобщи Йорданов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР