Председателят на ПГ на Има такъв народ“ Тошко Йорданов и

...
Председателят на ПГ на Има такъв народ“ Тошко Йорданов и
Коментари Харесай

Нинова и Тошко Йорданов поискаха оставката на Тагарев

Председателят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов и лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова желаеха оставката на военния министър Тодор Тагарев след случая с дрона край Тюленово.

Според Йорданов Тагарев „ се държи като министър на защитата на непозната страна “. Предположи, че дронът е украински, защото, в случай че е бил съветски, министърът щял „ да се качи върху него “.

„ Интересно ми е да разберем боеприпасът от коя страна е пристигнал “, сподели още той пред Българска национална телевизия.

Според лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова казусът с падналия дрон демонстрира „ еманация на неналичието на страна “.

На въпрос дали би трябвало да се тормозим за националната сигурност, Нинова отговори утвърдително. Този факт оправдава нашата позиция от началото на войната, че би трябвало да се търсят договаряния и кротичък излаз. Намираме се на неколкостотин километра от бойното поле, можеше и да се чака, че ще се случи такова нещо, тъй че още веднъж призоваваме да се прекратят военните дейности от двете страни и да се търси кротичък излаз от рецесията, сподели тя.

По думите ѝ казусът демонстрира цялостна безнаказаност и липса на страна. Не може от нощес вечерта до през днешния ден никой да не реагира, тъй като не можело да се реагира в тъмната част на денонощието. Второ, всички видяхте по какъв начин се обезврежда това оборудване – с димящ върху него служител на реда, с различен, който по потник гази из водата и пада от камъните, и го пипа с пръст, с цел да види дали мърда. Това е еманация на неналичието на страна, съобщи Нинова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР