Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Ахмед

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Ахмед
Коментари Харесай

Цветанов: Доган е прав, но няма договорка между ГЕРБ и ДПС

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че Ахмед Доган е прав, когато споделя, че няма кой различен да ръководи сега, с изключение на настоящия кабинет.

Вчера, в обичайна си предколедна тирада пред актива на Движение за права и свободи в Сараите в Бояна, почетният ръководител съобщи:

"Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността ".

Тази заран Цветанов разяснява думите му пред bTV:

"Сериозно политическо изявление и считам, че това, което е споделил, се препокрива и със социологическите проучвания, направени в последно време от разнообразни организации - че няма предпоставки за предварителни избори, че имаме стопански напредък, следва ни европредседателство и страната ни може да изведе от това единствено и само добър престиж.

Така че, извънредно прав е Ахмед Доган. Може да е политически конкурент, само че когато нещо е вярно, би трябвало да се насърчава. Той споделя, че какво значи това - отиваме на избори и "стани, с цел да седна " - в действителност това е единственият претекст на Българска социалистическа партия ".

Той посочи, че това го споделят и представители на Българска социалистическа партия, които обаче не желаят да са обществени, тъй като извършват политическата дисциплинираност.

На въпрос дали въпреки всичко няма сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, откакто и съдружният сътрудник в държавното управление Валери Симеонов съобщи, че отново са ги "извъртели ", Цветанов отговори изрично:

"Няма диалози, няма политическа сделка, виждате както, че обществените срещи, по този начин и негласните допускам се вършат сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи са действителна съпротива, знаете какъв брой са остри и към мен, и към парламентарната група ".

По думите му речта на Доган малко се разграничава от позицията на парламентарната му група.

"Това към този момент е тематика, която може би би трябвало да бъде изяснявана от народните представители. Само преди 6-7 месеца Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи несъмнено са се надявали, че ще имат взаимно ръководство след 26 март. Възпроизведе се безусловно същото, което беше в ръководството 2014-2016 година ", сподели Цветанов.

Той напомни, че през 2013-2014 година Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са имали опция да ръководят, когато пристигнали "с измамата Костинброд " и "искаха да съсипят ГЕРБ ".

По мотив рецензиите на Валери Симеонов пък зам.-председателят на ГЕРБ съобщи:

"Много са гласуванията, в които другите политически сили, които спорят по принцип, някой път имат идентични гласувания. Това не значи, че има смяна в съдружното ръководство ".

Той заявява, че работи добре с групата на "Обединени патриоти " и заяви, че през днешния ден дружно със Симеонов ще бъдат дружно на първия полет София - Одеса, който ще е потребен за българската диаспора в Украйна.

"Всеки ден си приказвам с Валери Симеонов. Ние нямаме тематики, за които да не можем да си приказваме ", акцентира Цветанов.

По тематиката за втория въжен превоз в Банско, поради отлагането, на който вицепремиерът сподели, че не желае да вижда Борисов, той сподели, че "всеки желае да има втори въжен превоз на Банско ". Самият той и множеството му другари и тази година щели да карат ски там.

"Важно е да развием районите. Любителите на планината желаят да имат условия да караме ски в България, само че всичко това би трябвало да се случва според българското законодателство ", акцентира Цветанов и заключи, че множеството неща в ръководството са положителни и там, където има недостатъци, се отстраняват, тъй като "това е философията на едно ръководство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР