Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни последните си

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни последните си
Коментари Харесай

Цветанов обясни коментарите за Китай и Русия като преувеличени

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни последните си мнения за Китай и Русия като "преувеличени ".

Той уточни пред Жени Марчева по bTV, че може би е реагирал прекомерно остро, поради напрежението към двете страни в последните години.

Припомняме, че преди семица Цветанов разгласи в Народното събрание, че Русия и Китай са опасност за мира и сигурността по света. Това провокира острата реакция на Българска социалистическа партия, а водачът Корнелия Нинова попита дали Борисов ще се разграничи от своя заместител.

"Тръмп води война с Китай, а глобите против Русия не стихват. Ние желаеме да запазим нашите национални ползи и мога да дам за образец АЕЦ "Белене ", където главен кандидат за инвестиция е точно от Китай. Имаме възбрана за държавна гаранция и страната ни да изкупува сила на по-висока цена. България, ГЕРБ и Борисов ще защитим ползите ни. Ние желаеме да имаме разговор с целия свят. Борисов сподели, че можем да сме център на събитията ", изясни още Цветанов.

"Сутринта обсъдихме с Борисов вътрешнополитическия проект, консултирахме се и малко по-късно той организира значима среща със сръбския министър-председател. Това е единствено част от политиката, която прави ГЕРБ.

Българска социалистическа партия би трябвало да бъдат спокойни за връзките Борисов-Цветанов-ГЕРБ. Ние пазиме националния интерес непременно ", уточни още ръководителят на ПГ на ГЕРБ във връзка изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която преди дни написа на страницата си във "Фейсбук ", че има зейнала дупка сред премиера и Цветанов.

Той изясни дейностите на Българска социалистическа партия като спешен ПР.

"Те не са партията, която бяха. Имат негодувания в групата, Бойчев ги напуща, с цел да прави бизнес. Следователно средата в България е добра за развиване и Нинова няма право да разяснява отрицателно това. Аз нямам самостоятелни срещи със Спас Панчев, само че когато няма уместност, всеки търси политическия път и пази ползите на партията си ", добави Цветанов.

"В момента в цяла Европа има напрежение в държавните управления. Имаме разлики с Патриотите, само че ние сме съдружни сътрудници и ще се разберем. Имахме разминавания по тематиката с цигарите, само че аз мога да кажа, че това към този момент е изчистено.

В момента в Австрия акциза е 70%, което е изцяло нереалистично. Няма да го увеличим с повече от 50-60%. Приходите на бюджета ще бъдат увеличени и го вършим точно за това ", добави Цветанов.

Жени Марчева побърза да го поправи, че в Европа акциза на цигарите е 31%, само че Цветанов я поправи, че не се приказва за цяла Европа, а за страните от западната й част.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР