Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е избран за

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е избран за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов влезе в Управителния съвет на Европол

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е определен за непрекъснат представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен надзор на организацията (СГПК).
 Цветанов отпътува във Вашингтон за конференция на мозъчните тръстове
" Позицията е извънредно значима за упражняването на контролните и надзорни функционалности на СГПК, като обезпечава връзката сред националните парламенти на страните членки, Европейския парламент и Управителния съвет на Европол " -отбелязват от пресцентъра на ГЕРБ.

Изборът е изработен с цялостен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и Европейския парламент. Мандатът на Цветанов започва през днешния ден, като той ще съставлява в Управителния съвет на Европол контролната група, която се състои от четиричленни делегации от националните парламенти на страните членки, участващи в Европол и Дания, както и делегация от 16 члена на Европейския парламент, с водещата роля на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ).

Номинацията на Цветанов е пристигнала от съпредседателите на СГПК от ЛИБЕ и от Австрийското председателство - ръководителя на ЛИБЕ Клод Мораеш и докладчика по регламента за Европол в ЛИБЕ Августин Диаз де Мера, Ангела Люегер, ръководител на Комисията по вътрешни работи в австрийския Национален съвет и Кристиян Бухман, ръководител на Комисията по европейски въпроси в австрийския парламент.

След разискване от представителите на Тройката, номинацията е сложена за гласоподаване в пленарния формат на групата.

" Съпредседателите аргументираха номинацията с високата оценка за персоналните и професионални качества на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и зам.-министър ръководител, както и достиженията на групата по време на неговото съпредседателство в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. " - настояват от пресцентъра на ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР