Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Вече има видими резултати от обещаното

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с общинските структури на ГЕРБ от региона.

В Момента имаме (бюджетен) остатък, който ще отиде за съфинансиране на европейски планове. Това което се стараем да вършим ще стане допустимо, с помощта на постигнатия стопански напредък от 3.6%, а към края на годината се чака той да доближи 3.9-4%, сподели Цветанов, представен от "Фокус ".

Цветанов напомни, че от 1 септември има нарастване на учителските заплати с 15 на 100. Имаме опция да създадем по този начин, че страната за следващата година и всяка последваща година да усилва досегашния бюджет в областта на образованието с 330 млн. лева

Същевременно 600 млн. лв. от оперативна програмата "Региони в напредък " ще отидат за просветителна инфраструктура.

За първи път от 27 години има направен механизъм за взаимоотношение сред институциите, с цел да може в просветителната система да бъдат включени всички деца, които по някаква причина са отпаднали, сподели зам.-председателят на ГЕРБ, представен и от Българска телеграфна агенция.

Създадени са 1100 екипа, 11600 индивида от институциите, от неправителствения бранш, посещават всяко едно семейство, с цел да се разпознава казусът, да се види дали тези деца са в България или са с родителите си в чужбина.

"Но, в случай че те са с родителите си в чужбина, тогава ще бъде прекъсната обществената помощ, в случай че те получават тук в България ", уточни още Цветанов.

Той акцентира, че преди началото на образователната година са посетени над 20 000 фамилии и 3000 деца са записани още веднъж на учебно заведение. Това са обнадеждаващи данни и за знак за по-нататъшни дейности, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР