Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с представители на Християндемократическия съюз от местната власт в Щутгарт

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна през днешния ден в София с представители на Християндемократическия съюз от локалната власт в Щутгарт. В срещата взе участие и кметът на Велико Търново и ръководител на НСОРБ Даниел Панов.

По време на срещата Цветан Цветанов акцентира, че сред българския и немския народ съществуват дълбоки връзки, като посочи, че това ясно личи в положителното съдействие сред ГЕРБ и фондациите „ Конрад Аденауер “ и „ Ханс Зайдел “. Председателят на ПГ на ГЕРБ означи, че в резултат на рецесията в Близкия изток и нараствания мигрантски поток към Европа, на България се е наложило да построи възспиращо оборудване по границата с Турция.

„ Справихме се чудесно с тази задача, като през днешния ден можем да кажем, че мигрантският напън е еднакъв на нула “, посочи Цветан Цветанов. По думите му за България европейската взаимност, изразяваща се в кохезионната политика, е извънредно значима за развиването на районите и обезпечаването на разцвет на жителите.

Пред членовете на районната група на Християндемократическия съюз в Щутгарт Цветанов бе безапелационен, че едно държавно ръководство е мощно, когато има добре работеща локална власт. „ Днес кметовете на ГЕРБ съставляват над 5 млн. български жители. Отговорността ни е огромна, по тази причина всички депутати и представители на изпълнителната власт сме в непрестанен разговор с кметовете “, изясни зам.-председателят на ГЕРБ, като акцентира, че точно в това се крие силата на ГЕРБ. „ Ние сме непрекъснато измежду хората в желанието си да чуем и надлежно решим проблемите им “, уточни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че от 2009 година насам приоритет на държавното управление е поддържането и качественото създаване на пътищата от републиканската пътна мрежа. „ Малко откакто обявихме по кое време дефинитивно ще бъде издигната Автомагистрала „ Хемус “, незабавно бе проявен инвеститорски интерес към регионите, през които тя ще минава “, заяви Цветанов.

На собствен ред ръководителят на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов описа на гостите от Германия какви са функционалностите на сдружението. Той посочи, че кметовете в цялата страна усещат поддръжката на страната и с помощта на това нещата се случват. „ Все повече градове в България получават същински европейски образ “, съобщи Панов. По думите му НСОРБ през днешния ден оказва помощ със своите рекомендации в изработването на законите, които директно касаят работата на общините.
В рамките на събитието се организира и полемика, по време на която представителите на ХДС споделиха своите усещания от работата на локалната власт у нас. „ Като членове на Европейската национална партия, за нас е извънредно прелестно да забележим какъв брой интензивно работи локалната власт “, споделиха гостите.
8
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР