Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов посети ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Смилян

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети санираното ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в смолянското село Смилян. Училището се състои от три корпуса – физкултурен салон, нова и остаряла постройка. Постигнатата цел на плана е възобновяване на учебното заведение посредством осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост, с цел да се обезпечат по-добри условия на образователния развой. Стойността на плана е 250 000 лева, като средствата са отпуснати от Министерството на образованието и науката.

В Смилян Цветанов бе посрещнат от кмета на селото Чавдар Червенков, шефа на учебното заведение Лиляна Балийска и преподаватели. Техни посетители бяха също депутатът доктор Красимир Събев, регионалният шеф Недялко Славов, началникът на РУО в Смолян Мария Семерджиева и зам.-кметовете на общината Марияна Цекова и Венера Аръчкова.

„ Смилян е живо обитаемо място. Има доста деца, които сега спортуват, само че техните учители споделят, че са извънредно дейни в усвояването на познания. Разбираме, че всички, които са били отвън просветителната система, най-вече от ромски генезис, 100% са към този момент в учебно заведение. И значимата последваща стъпка е след 7-ми клас те да не престават своето обучение, което е една добра причина за тяхната персонална и професионална реализация в бъдеще “, акцентира Цветанов. Той уточни, че резултатите от вложенията в областта на образованието са доказателство, че това е верният път.
8
„ Преди малко бяхме в Природо-математическата гимназия в Смолян, където се строи спортна зала, в този момент в Смилян виждаме учебното заведение след ремонт. Това демонстрира отношение на страната и локалната власт към образованието. Виждаме и извънредно добре квалифициран състав от учители. Изключително положително усещане прави, че учителите са млади и локални. И доколкото знам в Смолянска област въобще няма деца, отпаднали от просветителната система. Всички са обхванати, а това е доказателство по какъв начин се осъществя приоритет №1 за българското държавно управление “, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Според него би трябвало с позитивизъм да се одобряват в действителност положителните достижения, а където има проблем, е нужна градивност и търсене на различни решения.

„ Пазя вестник отпреди 3-4 години. И ние сме доста щастливи, че на тези страници към този момент ще написа „ Обещано-изпълнено “. Осем пъти броих цифрите. Всичко съответствува. Запазила съм си вестника, тъй като това, което казахте в читалището, се извърши. Тогава аз станах и споделих, че се усеща поддръжката на локалната и държавната власт. Мога да кажа за всичко, което се вижда и което не се вижда като поддръжка, която сме получавали “, съобщи Балийска. Тя сподели, че е майка на дете с увреждане от 19 години. „ Първите средства, които получихме, бяха 48 лв. и им се радвахме, само че когато получих по моята сметка 950 лв., беше нещо необикновено за семейство с такова дете “, добави тя.
8
По думите на директорката локалните хора виждат усъвършенстваната среда за обучение, усещат и сигурността, че учебното заведение им ще го има, а това дава убеденост на младите да основават потомство. „ И в действителност имаме фамилии с по две и три деца. Сега децата в учебното заведение са 121, следващата година ще бъдат 130. В момента работим по два плана - "Твоят час " и "По-добро бъдеще посредством включващо обучение ", който е в партньорство с община Смолян. Вторият е за обсег на децата от ромски генезис, които тук са обхванати на 100%. Няма отпаднали от системата и най-важното - не престават образованието си след седми клас. Децата са ни в учебно заведение, тъй като родителите им имат работа. Ние в действителност освен образоваме децата, а до някаква степен ги опазваме да не са на улицата “, уточни Балийска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР