Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в районната Балканска молитвена закуска в Тирана, оповестиха от партията. В българската делегация бяха още националният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов, някогашният министър на превоза Пламен Мутафчиев, както и представители на неправителствения бранш и университетските среди.  2

По време на форума изявления направиха президентът на Албания Илир Мета, някогашният министър председател и президент на Албания Сали Бериша, заместник-помощник държавният секретар Питър Мороко, депутатът от Камарата на представителите на Англия Марк Причард, ръководителят на македонския парламент Талат Джафери и на албанския парламент Грамоз Ручи. Говорители бяха още доктор Салваторе Мартинез от фондацията на Ватикана, депутатът от немския Будестаг Йоханес Зеле, ръководителят на Парламентарната асамблея на ОССЕ от Грузия Георге Церетели, албанският народен представител и някогашен министър на защитата Фатмир Мидиу, министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай и редица други политици от района на Западните Балкани.

Сред представителите по време на един от главните панели на форума бе и Цветан Цветанов. Той подчертава върху триумфа на Българското председателство за очертаването на ясна европейска вероятност за страните от Западните Балкани. Председателят на ПГ на ГЕРБ означи, че прагматичните планове за съгласуваност в района, стартирани от България, ще засилят междучовешките контакти, а оттова и културния продан.

Основното обръщение на молитвената закуска е за взаимна работа в духа на общочовешките правила, която да подсигурява едно по-добро бъдеще за жителите на страните от района. На форума се търсят способи за превъзмогването на общите провокации и за установяването на дълготраен и резистентен мир на Балканите.

Всички участници в събитието се сплотиха към мнението, че европейското бъдеще за страните от Западните Балкани е безалтернативно, тъй като те са част от общото европейско семейство и споделят европейските полезности и стратегическото евро-атлантическо партньорство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР