Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил. Двамата разискаха сигурността в района на Близкия Изток, като дипломат Мсаул изрази благодарността на Ирак за присъединяване на България в интернационалната коалиция за битка с групировката " Ислямска страна. " Цветанов от своя страна акцентира, че държавното управление и демократичните институции на Ирак са значим сътрудник в противодействието на тероризма и аргументите за неговото пораждане.

Цветанов и Мсауил се сплотиха към мнението, че двустранното съдействие би трябвало да се случва по метод, който да го направи стабилно в дълготраен проект. Затова Групата за другарство с Ирак в Народното събрание, която включва представители на всички парламентарно показани политически партии, е значим формат. Посланик Мсауил показа проектите си да провежда среща с Групата, с цел да обменят хрумвания за опцията за усилване на двустранните връзки.

Посланикът акцентира, че връзките сред България и Ирак са обичайно положителни в исторически проект. Той показа, че се надява да се засилва обменът сред висшите учебни заведения, с цел да имат опция иракски студенти да получат качествено обучение у нас. “Българските компании в областта на строителството и енергетиката също са построили добра известност в Ирак през годините и са добре пристигнали, с цел да вземат участие в процеса на възобновяване на страната ”, означи посланикът. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР