Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ е добра реклама за страната

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва на спектакъла „ Ние сме всички цветове “, с който Пловдив откри публично семейството си като първия български град Европейска столица на културата през 2019 година. На церемонията участваха европейският комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, министрите на културата и на финансите Боил Банов и Владислав Горанов, ръководители на парламентарни комисии, депутати, кметове, общественици и стотици посетители от Европа. На откриването участва и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 “ е добра реклама за страната. През последните няколко седмици при диалозите с наши и непознати сътрудници всички питат единствено за Пловдив и споделят, че в случай че идват в България – наложително ще посетят града “, съобщи Цветан Цветанов. Той показа увереността си, че в идващите години България, Пловдив и останалите общини ще станат още по-добро и привлекателно място за вложения и живеене. „ Виждате Пловдив по какъв начин се разви през последните години с помощта на взаимната работа на страната и локалната власт и европейската взаимност “, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира, че Европейска столица на културата е самодейност, която дава опция да обогатим своите познания и да създадем по този начин, че повече хора да схванат за нашето културно-историческо завещание и по този начин да прославим България надалеч от рамките на страната.



„ Днес е популярен ден, даващ началото на една вълнуваща година, която вечно ще остане в историята на нашия град. Година, в която Пловдив ще съставлява България и ще бъде Европейска столица на културата “, съобщи кметът на града Иван Тотев. Той акцентира, че с една дума мотото ЗАЕДНО разказва града. „ Пловдив е град, който се трансформира. Дори и тук, стоешком на това място, ние всички усещаме смяната.

От името на Европейската комисия Мария Габриел връчи на кмета Тотев почетния знак, присъждан като самопризнание за отличната работа, осъществена в града в подготовката на събитията през 2019 година



„ Днес от тази кула Пловдив изпраща мощно обръщение към цяла Европа и света. Послание за обединяване към съществена полезност, каквато е културата “, съобщи в приветствието си Мария Габриел.

На 30-метровата сцена излязоха повече от 1500 участници, от които 1200 доброволци. Програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 включва над 400 плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР