Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов се срещна със зам.-помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс и посланика на САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща със зам.-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Матю Бойс и Н.Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България.

Цветанов и Бойс разискаха двустранните връзки сред България и Съединени американски щати, като означиха високото равнище на съдействие във всички сфери от съвместен интерес. Подчертана бе значимостта на България за стабилността в районите на Западните Балкани и Черно море. Двамата регистрираха, че затвърждаването на стратегическото партньорство САЩ-България и САЩ-ЕС е от основно значение за сполучливото противопоставяне на опитите на трети страни за дестабилизиращо въздействие в Европейски Съюз и района, за уронване на демократичните полезности и за редовно неуважение на интернационалното право. Двамата дадоха висока оценка за двустранните срещи в последните месеци, измежду които срещите на премиера Бойко Борисов с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Ню Йорк и със зам.-държавния секретар Джон Съливан в София.

Сред обсъжданите по време на диалога тематики бяха още енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници, както и съдействието в бранш “Сигурност” и обмена на положителни практики и експертиза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР