Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Унгария изрази подкрепа за влизането ни в Шенген

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с министъра на вътрешните работи и вицепремиер на Унгария Шандор Пинтер. Двамата разискаха миграционната политика и трендове в ръководството на миграционните потоци с оглед сигурността на Европейски Съюз. Пинтер изрази висока оценка за работата на България по сполучливата и ефикасна защита на външната граница на Европейски Съюз. В тази връзка бе очебийно, че Унгария постоянно е подкрепяла присъединението на България към Шенгенското пространство още от 2011 година по време на Унгарското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Унгария е изразявала тази поддръжка и по време на всяка среща на Залцбургския конгрес, която е засягала тематиката ", означи Пинтер. " Днес се чака Екологичен потенциал още веднъж да удостовери поддръжката си за приемането на България и Румъния в Шенген ", добави Цветанов.

Двамата политици си припомниха моменти от общите си участия в Съвета на вътрешните министри на Европейски Съюз, когато се слага началото на професионалното им партньорство, а след това и персонално другарство.

 Екологичен потенциал поддържа приемането на България в Шенген, гласоподават отчета на Станишев Виж още Екологичен потенциал поддържа приемането на България в Шенген , гласоподават отчета на Станишев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР