Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов посети центъра за инвазивна кардиология в МБАЛ – Смолян

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети неотдавна открития център за инвазивна кардиология в МБАЛ - Смолян. Той бе посрещнат от изпълнителния шеф на регионалната болница доктор Марин Даракчиев, от депутата от ГЕРБ-Смолян и ръководител на здравната Комисия доктор Даниела Дариткова, от доктор Красимир Събев – народен представител и работещ в отделението за интензивно лекуване, и от регионалния шеф Недялко Славов.

Цветанов акцентира, че за Смолян е огромно благосъстояние да имат двама депутати, които са настоящи лекари. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Радвам се, че толкоз сериозен престиж в средите на опазването на здравето като доктор Дариткова съумява да реализира този баланс и консенсус с всички политически сили, когато се дебатират тематики от опазването на здравето. Имате неповторим късмет с двама депутати, които са настоящи доктори. Те знаят какви са проблемите и по какъв начин да се вземат решение “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.



Началникът на кардиологичното поделение доктор Нина Шехова показа новооткрития център пред гостите си. „ Искам да благодаря на страната и на вас за това, което се направи за смолянската болница. Ние доста дълго мечтаехме и доста страдахме от неналичието на инвазивна кардиология. Вечно превозвахме пациентите с изострен коронарен синдром до други лечебни заведения, само че към този момент имаме над 390 индивида, които на място се избавят и не се инвалидизират. Изключително доста благодаря на доктор Дариткова, която продължава и сега да оказва помощ “, съобщи доктор Шехова.

Центърът за инвазивна кардиология работи от три месеца и половина. Ангиографът в него е закупен с целева дотация на стойност 1 000 000 лева, предоставена от Министерството на здравеопазването. От своя бюджет болничното заведение отдели близо 257 хиляди лв. за реорганизация на пространствата. Стационарът се състои от четири стаи за заболели преди процедурата и за наблюдаване по-късно. Залата, където се правят интервенциите, е с нужната отбрана против йонизиращи лъчения.

МБАЛ – Смолян има към този момент подписан контракт със РЗОК, операциите се правят по клинична пътека и са изцяло безвъзмездни за пациентите.



(Снимки: ГЕРБ)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР