Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов посети свищовското село Хаджидимитрово

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети през днешния ден свищовското село Хаджидимитрово. Той бе придружаван от кмета на Свищов Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов, депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова и ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов. Всички те инспектираха ремонта на извънредно амортизирания основен тръбопровод в селото.

Водопроводът в селото ще бъде напълно сменен, с цел да се постави завършек на водния режим, който повече от две десетилетия мъчи обитаемото място. По трасето се отчитаха над 80 % загуби на вода. За ремонта бяха отпуснати 200 000 лв. с разпореждане на Министерски съвет през август. Инвестицията е в интерес на повече от 600 локални поданици.

„ Радвам се, че с уговорките, които поемаме, способстваме за това хората в обитаемоте места да живеят по-добре. Чест прави на вашия кмет Емил Тодоров и на свищовския градоначалник Генчо Генчев, че са толкоз дейни и непрестанно търсят подпомагане, когато става дума за потребни хрумвания и планове “, съобщи Цветанов.

Кметът на Хаджидимитрово Емил Тодоров изрази пред гостите насладата на своите съселяни от идното разрешаване на казуса, който е главен за тях.

„ Това беше най-голямата ни болежка, само че към този момент тази болежка е на излекуване. От 50 не се е случвало да има такава грижа за нас както от локалната, по този начин и от държавната власт. Разчитаме стабилността в страната да се резервира, с цел да могат и още проблеми да намерят своето решение”, споделиха с Цветанов локални поданици.

Близо 1.6 милиона лв. следва да влага Община Свищов в възстановяване на водоснабдяването. Средствата ще бъдат вложени в близо 9000 метра нов тръбопровод.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР