Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветанов гост на традиционна българска сватба на актьор от Холивуд

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва на сватбатата на холивудския артист Бен Крос и неговата дългогодишна другарка от Русе - Деана. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Тържеството се организира по време на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна.

Младоженците се венчаха по остаряла българска традиция. Те бяха в национални носии и съблюдаваха всички български традиции. Кметът на Котел Коста Каранашев бракосъчета фамилията и им пожела здраве и дълъг фамилен живот.

След церемонията Цветан Цветанов съобщи, че с всяка минала година фестивалът в Жеравна става емблема на Котел и цяла България.

" С всяка минала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ. Искам да благодаря на Христо Димитров, началник на отбор „ Българе ” и кмета на Котел Коста Каранашев, че ни дават опция да се върнем със столетие обратно и да съпреживеем бита на предците ни. Хубаво е, че има доста младежи, деца и даже бебета, които са облечени с български национални носиии. Това значи, че те стартират да привикват с традициите ни, ставайки част от тяхното всекидневие и нематериалност. Всеки, пристигнал тук, демонстрира своето желанието да се върне 150 години обратно и да усети атмосферата на нашите предци ", разяснява Цветанов.

По-късно през днешния ден заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Котел и с. Филаретово. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР