Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по
Коментари Харесай

Цветанов и Уейнрайт похвалиха сътрудничеството на България с Европол

Председателят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов организира работна среща с шефа на Европол Роб Уейнрайт.

По време на диалога двамата дадоха извънредно висока оценка за взаимната работа сред България и Европол. Цветан Цветанов благодари на Роб Уейнрайт за неговата отдаденост и висок професионализъм в работата му като началник на службата. Директорът на Европол съобщи, че постоянно е работил с лекост с представителите на българските служби и оцени високо техния професионализъм. Цветанов и Уейнрайт подчертаха изключителната значимост на Проекта на многогодишното програмиране на Европол за интервала 2019-2021 година в битката с трансграничната проведена престъпност и тероризма. Двамата се сплотиха към извода, че особено място в програмирането би трябвало да откри тематиката за европейската вероятност пред страните от Западните Балкани.

Цветан Цветанов съобщи, че европейското бъдеще на района е от изключителна значимост, с цел да удостовери проевроатлантическата ориентировка на тези страни, тъй като те не са съседи на Европа, а са част от нея. „ Не би трябвало да позволяваме тези страни да останат бели петна в картата на Европа, тъй като в срещу случай този вакуум може да бъде ангажиран от други геополитически играчи ", уточни Цветанов. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и шефът на Европол разискаха и утрешната среща на Съвместната група за парламентарно наблюдаване на Европол, на която се чака да бъдат признати процедурните правила за парламентарен надзор върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР