Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова успя да види

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова успя да види
Коментари Харесай

ГЕРБ се похвали с край на политическата си изолация на финала на 48 Народно събрание

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съумя да види позитив за партията си на финала на безплодното 48 Народно заседание.

" През последните 2 години беше изработен опит нашата групировка да бъде унищожена със средствата на репресивния уред на страната или да бъде изолирана от политическия развой. Днес можем да кажем, че ГЕРБ е незаобиколим факт в българската политика и към този момент не е в изолираност, а в центъра на политическия развой. В 48 Народно събрание ГЕРБ участваше в разнообразни болшинства, което не беше допустимо в 45, 46 и 47 Народно заседание. Това не е единствено абревиатура, а е посланичество на огромна група български жители, които не могат да бъдат изчегъртани ", сподели Атанасова в последната си декларация пред отиващия си парламент.

На финала ГЕРБ нападна непосредствено " Демократична България " - обединението, която в последните 4 месеца беше по едно и също време подлагана на напън и " ухажване " от страна на Борисов.

Атансова приписа на Демократична България виновност за това, че са " дали още един мандат на служебното държавно управление на Румен Радев ", вместо да се коалират с ГЕРБ.

Това, което тя пропусна да напомни, е, че като се изключи рецензиите на Борисов към министъра на вътрешните работи поради казуса с незаконната миграция - ГЕРБ не си разреши каквото и да е напрежение по линия на Румен Радев и служебното държавно управление на Гълъб Донев в последните месеци.

Дори в противен случай, интензивно сътрудничеше в офанзивите си против Политическа партия с съответни министри като Росен Христов.

" Предложихме разнообразни формули, към които можеше да се обединят оптимален брой обединения. Бяхме подготвени да създадем всичко това, с цел да може България да има постоянно антикризисно и проевропейско държавно управление. Това наше желание срещна колебливост, клишета и декларативно предпочитание за обща работа от част от обединенията в този парламент ", разгласи тя.

Атанасова благодари персонално на Вежди Рашидов за това, че без да бъде предизвестен и квалифициран, беше определен за ръководител на 48 Народно заседание. Благодари и на проф. Николай Габровски - неврохирурга от " Пирогов ", който се кандидатира несполучливо за министър председател от името на ГЕРБ. Според Десислава Атанасова, това посочило " по какъв начин може да се жертва персоналното успокоение в името на спокойствието на българските жители ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР