Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова предупреди, че след

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова предупреди, че след
Коментари Харесай

Десислава Атанасова се тревожи: На ръба на конституционна криза сме

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова предизвести, че след огласеното решение на водача на " ИТН " Слави Трифонов страната се намира на ръба на конституционна рецесия.

Пред публицисти в Народното събрание тя уточни, че е несериозно Народното събрание да се делигитимира , да няма лично мнение, а да е в обстановка да чака инструкции или мнение на президентската институция. Указът е постоянен акт и има правна мощ , в този смисъл чакам някакво решение на президентската институция, акцентира Атанасова.

Вече няма единно мнение за процедурата и конституционния ход на тази процедура по отношение на връчване на мандата. Трябва да има някакъв акт на президентската институция или Народното събрание, който да даде опция конституционната рулетка да се върти, настоя Атанасова.

Тя уточни, че през последните 31 години, откогато Конституцията е в действие, не е имало подобен казус в парламентарната история.
 Народното събрание: Какво да се прави? *
Народното събрание: Какво да се прави?*

Ще има втори председателски съвет

Жалко е, че всички поръчки за рестарт на държавността, връщане на парламентаризма и така нататък бяха просто едни голи предизборни слогани . Факт е, че всеки прави каквото си реши даже и на ръба на Конституцията и закона. Да, никой не може да бъде длъжен да стане министър-председател на която и да е страна, само че това съгласно мен не беше правилното и отговорно държание по отношение на страната ни ", разяснява Атанасова.

В 11:30 часа ще има нов Председателски съвет в Народно събрание, с цел да помислим още веднъж и да не попаднем в дълбока конституционна рецесия, oбяви тя. " На Председателския съвет не стигнахме до извънредно решение, тъй като сме в конституционнен тупик . Досега не е имало такава процедура - министър-председател с изпълнен мандат да се откаже ", сподели още Десислава Атанасова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР